U toku jeseni i praktično kad god imam bundeve, ispečen cijelu bundevu i onda smišljam što da radim sa njom 🙂 Ali neki recepti se stalno ponavljaju, a jedan od tih recepata su palačinke! I ja volim da smatram da su palačinke koje ja pravim zdrava hrana. Tako je, oslanjam se na pire od bundeve koju sam ispekao, jaja, a od brašna idu samo ovsene pahuljice i bedemovo brašno u nekim slučajevima. I radim ih u benderu, tako da se prlja jedna posuda. Obavezan recept za imati u rukavu 😉
Palačinke sa bundevom.

Sastojci:
1 šolja pirea od bundeve (dobijene kuvanjem ili pečenjem bundeve)
3 jaja
1 šolja ovsenih pahuljica
1K gustina
1k sode
Cimet ili drugi zacin po zelji
Zasladjivac po zelji
Malo mlijeka od badema (po potrebi dodati)

Priprema: Sve sastojke ubaciti u blender i izblendati do guste teksture za americke palacinke, po potrebi dodati malo ovsenih pahuljica ako je rijetko ili malo mlijeka ako je previse gusto. Prziti na kokosovom ulju ili ulju po izboru na srednjoj vatri, oko 2min po strani. Ako prva tura palacinki ima poteskoca sa okrecanjem i ne drzi se dobro, dodati malo gustina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *