Čuo sam odavno za ovo jelo i neobično korišćenje dimljene skuše. Indijski prženi pirinač sa dimljenom skušom iz CG, moralo da je bude dobro 🙂
Jelo je brzo i jednostavno i ako imate dobar mix curry začina, onda je to praktično sve što vam treba od začina. Malo kari ukusa, malo dimljene ribe, dodatni protein od meko kuvanih jaja, jelo koje se pravi bez recepta kada imate već skuvani pirinač, idealno basmati.

Sastojci koje ćemo koristiti (količine zavise od broja ljudi za koje kuvate): skuvana riža, grašak (zamrznuti je ok), luk, jaja, dimljena skuša, peršun.
Kedgeree

Priprema:

U manju šerpu stavite da provri voda za jaja. Kada voda provri, ubacite jaja na 6 minuta za meko kuvana, da žumance bude kremasto ka tečnijem.

U tiganj na malo ulja (ja koristim kombinaciju ulja i ghee maslaca) propržite crni luk, pa dodajte malo soli i kari mješavine začina. Nakon par minuta dodajte kuvanu rižu i dobro promiješajte, pa dodajte malo graška. Ukoliko nije već skuvan iz konzerve, već smrznut, dodajte i malo vode i poklopite na par minuta da se grašak skuva.

Dok se kari krčka, očistite dimljenu ribu, skinite kožu i iskidajte na manje komade. Jelo završavate sa komadima ribe, sjeckanim peršunom i malo S+P po ukusu. Na kraju dodajete meko kuvana jaja i malo grčkog jogurta po želji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *