Ovo je jedan od onih recepata na kojima ćete zauvijek biti zahvalni. Ušteda vremena je ogromna, prljanje minimalno i sve možete pripremiti i odložiti u frižider da bude spremno za pečenje sledeći dan, ili čak za dan-dva. Štruca mesa u stvari koristi recept za ćufte ali umjesto da provedemo 20ak minuta oblikujući loptice, svu masu prebacimo u malo nauljenu metalnu posudu za veknu=štrucu i tako pečemo. Dobijemo sočno meso, ukusno, dobro začinjeno, po volji svih u kući, pogotovo djece. Ja sam mojoj ćerki to objasnio ovako “Vidiš, ovo je jedan ogromni burger”, a ko još ne voli burger?!

Sastojci:

800-1000gr mljevenog junećeg mesa
2 jaja
2 fete hleba ili 120gr prezle (mljevenih badema za keto verziju) namočene u malo mlijeka
3K maslinovog ulja
10gr soli
5gr bibera
50gr parmezana
Po želji još malo aromatičnih dodataka: petrusina, ruzmarina, timijana…

Priprema: Ubacite sve sastojke u mikser i uz dodatak za kolače promiješate dobrih 1-2 minuta, da se sve lijepo sjedini.

Pro tip: uzmite malo mesa i propržite da provjerite da li vam se sviđaju začini i da li je dovoljno slano. Mala provjera da budete sigurni da je sve u redu.

Ubacite u malo nauljeni pleh i onda dolazimo do najboljeg dijela ovog recepta, a to je da u ovom trenutku možete da pokrijete sve folijom i ubacite u frižider (odlično za pripremu u toku sedmice, kada ste zauzeti) ili da odmah pečete u rernu na 180c oko 45min, na srednjoj rešetki.

Još jedan savjet: Nakon 40 minuta možete podići visoko rešetku i upaliti grill da se zapeče i dobije malo korice na jedno 3-5minuta. Ja takođe izvadim iz pleha i okrenem da zapečem i donju stranu i dobijem bolju teksturu i koricu.

Ja sam servirao sa malo prokelja i guakamola sosom i bio prezadovoljan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *