Jedna lijepa saradnja od prije par mjeseci sa ekipom Jagermeister Montenegro rezultirala je receptima na temu korišćenja Jagermeistera u kuvanju. Već u startu sam imao ideju u kojem pravcu možemo ići, a nakon čitanja sastava pića i broja biljaka i ekstrakata koji su dio recepture, znao sam što nam je raditi.

Brzi i jednostavni recept koji pretvara za neke dosadni’ karfiol u super ukusnu i interesantnu namirnicu, grickalicu savršenu za gladanje utakmice sa prijateljima ili filmsko veče sa porodicom. Interesantno je tretiranje karfiola kao čuvena pileća krilca, sa bbq sosem.

Sastojci:

Glavica karfiola

100gr brašna

1k aleve paprike slatke

1k bijelog luka u granulama

1k soli

180ml mlijeka

2K ulja

50ml bbq sosa*

50ml Jegera

1K soka od limuna

 

Jeger bbq sos

3K Heinz kečapa
1K soya sosa
1K Jegera
1k senfa
1k jabukovog sirćeta
*Osnovna mjera, pomnožiti za veću količinu

Priprema: Karfiol iskidati na cvjetove, malo posoliti i ubaciti u rernu na 220c na 20min. Za to vrijeme napraviti gustu smjesu kojom ćemo preliti karfiol (gušću nego smjesa za američke palacinke). Pola solje mlijeka, kašika soka od limuna, po pola kašičice luka u granulama, crvene slatke paprike i po želji ljute. Malo soli i bibera te bbq sosa 1 kašiku i isto toliko Jegermeistera. 

Umutiti, dodati pola solje brašna da zagusti. Nakon 20min u rerni, karfiol ubaciti u smjesu i malo promiješati da se lijepo obloži sa svih strana. Vratiti u rernu na 230c još 20-30min, dok ne dobije dobru boju i uhvati malo crne ‘zagorene’ krajeve. Okrenuti na pola pečenja.

Poslužiti sa bbq sosom sa strane.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *